Занимливости и информации

Овие тајни библиотеки поседуваат моќно знаење!

Причината поради која знаењето е толку скапоцено е што во некои случаи е непостојано и минливо. Ова најмногу го знаат античките и тајните библиотеки низ светот.

библиотека

Повеќето  од вас ја знаат Библиотеката на Александрија и како историчарите се’уште се обидуваат да откријат што содржела и колку знаење се изгубило низ историјата кога паднала библиотеката.
Вакви антички библиотеки има многу, а сите тие имаат тајни кои ние веројатно никогаш нема да ги дознаеме.

Велат знаењето е моќ, па така, ова се најмоќните библиотеки во светот.

Линк до галеријата

Извор: fakulteti.mk

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје