Ловец на души – Донато Каризи

Книга што го одбележа месец Мај е „Ловец на души“ од Донато Каризи.

“Постои место каде што светот на светлината го среќава светот на темнината. Таму се случува сè, во земјата на сенките, каде што сè е непостојано, конфузно, несигурно.”

(Маркус никогаш не разговарал со никого, немал пријатели, но знае многу нешта што не би сакал да ги знае за луѓето и злото што го прават. Единствено не може да се сети кој е тој? По несреќата не може да се сети на ништо што е поврзано со неговиот живот. Клементе му е единствената врска со светот, единствениот кој може да му помогне да дознае кој е тој всушност, но неговата појава во животот на Маркус се поклопува со неговото влегување во светот на сенките, истовремено движејќи се низ светот како да не постои.)

Ова дело е ремекдело од мајсторот на трилер и мистерија. Ја препорачувам на сите љубители на вакви дела кои не ја прочитале, задолжително да ја прочитаат.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?