Мала големина – Милена Тасевска

Залутав беспомошно барајќи

го патот на безизлезноста.

Трагајќи по реалното

во оваа наша нереалност

или пак можеби

само добра слика на заблудата.

Постои ли смислата

на нашето постоење?

И ако постои,

скришно ли се губи во постојаноста

на нашето живеење?

Човек си – како да не си,

една мала, небитна прашинка

која кружела, кружи и ќе кружи

засекогаш загубена во просторот и времето.

Ти што сега молчиш

и длабоко во себе

ги туткаш твоите немири,

гледаш ли колку е мала

таа наша големина?

Автор:
Милена Тасевска

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?