Ваши дела Конкурси

Сонце и Месечина

Во твоите очи

се раѓа мојата светлина.

Твојата насмевка

мирисите ми ги буди.

Те гледам…

Ти ме пресоздаваш,

од тебе животот го цедам.

Низ твоите стапки

на доаѓање и заминување

се појавува насоката

на моето движење.

Со тебе сè започнува

и завршува.

Како сенка поврзан

си со моето битие.

А сенките, сенките бегаат,

Сонцето ги насочува.

Но знаеш ли Месечино,

светло мое во ноќта,

јас сум Елена,

јас сум СОНЦЕ,

СОНЧЕВА СВЕТЛИНА.

*името Елена значи Сончева светлина

Автор:
Елена Давитковска
СОУ,,Ванчо Прке” – Виница

Слични написи

One thought on “Сонце и Месечина
  1. Некои луѓе имињата уште со раѓањето си ги заслужуваат. Сончева светлино, си создала преубава песна која на едноставен начин ја објаснува целата филозофија на животот, која пак само оние кои се најумни ја откриваат. Големо браво убавице

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје