Македонска поезија Поезија

Секунд

Како стари клавиши бели

Како драми недовршени

Минуваа денови и лета

Лузните говорат за сето тоа

За животот живеен до,

последен секунд…

Срце налик сложувалка

Имам!

Ум, на чуден мудрец

Говори за мориња и хоризонти

Дур стапала оставаа траги

Пеперутки биднаа обновени

Рани се’ беа излечиле

При пролет расцутена

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје