Литература Македонска поезија Поезија

Премрежје

Некои го поминале тестот на премрежјето

Но не го сочувале мирот

И се распрскуваат со антитела,

Со протеини

За да донесат нова надеж.

И не сме сега сите исти!

Некои го одминале чадот

И сабјата на самракот

Не успеале да ја поминат Стикс

И сега сите сакаме да се напиеме

Од таа жолта течност

Која е изворот на животот

И разговорот останува да биде

Наша Ахилова пета

Но стапнуваме со неа секојдневно

А маските сме ги носеле отсекогаш,  

Но сега се видливи

А јас,  јас го молам Бога

Да исчезне невидливата корона.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје