Нула – Софија Петковска

Секој број помножен со нула е нула,
нулата собрана со друг број е истиот тој број,
секој човек каде и да е,
што и да стори,
истиот е
и пак кон себе секогаш се враќа,
на својата стартна позиција,
на своите почетоци,
бидејќи од коренот започнало се’,
навлегува длабоко во себе,
оти излезот секогаш е внатре.
Нулата е круг,
почеток без крај,
бесконечност
и вечност,
нит рабови,
нит страни,
совршена е.
Како Бог,
а од Бога сè започнува.
Секој од нула тргнува по патот,
стар,
млад,
важно не е,
оти нулата крај нема,
само почеток,
еднаква за сите,
важно е да се вратиш на изворот
и пак да почнеш сè,
можностите се насекаде,
препреките сами си ги правиме,
шансите дека нешто губиш се еднакви на нула,
животот е толку едноставен,
прост број,
обична нула.
Тркачот од нула ја започнува трката,
бебето од нула човек станува,
цветот од нула ‘рти,
мојот живот јас од нула го започнувам.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели