Постојам

Додека дишам – постојам.

Постојам со причина.

Причини кои ме одржуваат во живот.

Без нив јас не би била јас.

Ниту денот би ми бил исполнет.

Постојам овде и сега.

Безгранично размислувам

И го прифаќам секој предизвик

Зошто ништо не ме плаши

А, она што ме повредува ме прави посилна.

Посилна за да продолжам да постојам.

Посилна во овој свет од шаренило и сивило.

Плач и насмев.

Јинг и јанг.

Црно и бело.

Ден и ноќ.

Спротивни како север и југ.

Без спротивности би било здодевно.

И за да не бидам повеќе здодевна

Овде ја завршувам мојата недоволно

инспиративна поезија.

Многу повеќе пишува од тоа што е напишано, а не може да се прочита.

До следна прилика, уживајте во летните ноќи.  🙂

 

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели