Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Странски автори

Џорџ Орвел, писателот кој знаел што нè чека и кој е “кум“ на најпознатите ТВ реални шоуа

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Странски автори

Жан Батис Поклен Молиер – еден од најголемите комедиографи на светската книжевност

Занимливости и информации Литература Мисли и цитати На денешен ден

26 цитати од Симон де Бовоар: „Од мигот на раѓање почнува умирањето. Но помеѓу раѓањето и смртта постои живот“

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Странски автори

Френсис Скот Фицџералд, американски писател на ерата на џезот, автор од „изгубената генерација“

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Српски автори

Лаза Костиќ, еден од најголемите српски поети и претставник на српскиот романтизам

Занимливости и информации На денешен ден Сликарство Уметност

На денешен ден бил роден Џан Лоренцо Бернини, истакнат италијански барокен вајар, архитект и сликар

Занимливости и информации Литература Македонски автори Мисли и цитати На денешен ден

Горан Стефановски: „Денес сè се купува и продава. Дури и она што луѓето мислат дека нема цена. Тоа обично е и најевтино“

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Странски автори

Албер Ками, нобеловец, писател и филозоф: „Само ако одиш многу далеку, ќе ја најдеш вистината“

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Српски автори

Милош Црњански, поет, раскажувач, романсиер и публицист, бил роден на денешен ден

Крајбрежје