Записите за Џозефина (92)

josephine

Можеби небото знае колку е силна,
ако тоа другите не можат да го видат,
можеби небото знае колку е осамена,
ако таа нема да го признае тоа лесно.

Можеби небото знае колку е силна,
ако некогаш и сама не е свесна,
можеби небото знае колку е осамена
ако никогаш не е сама.

Можеби небото знае колку е сакана,
ако таа не го чувствува тоа доволно,
можеби небото знае колкумина ја посакуваат
ако таа сака да ја посакува само еден.

Можеби небото знае колку е несреќна,
ако никој не би го помислил тоа,
можеби небото знае колку таа ужива во тагата
ако никој не знае дека таа ѝ е вечна инспирација.

Можеби небото знае колку е смела,
ако не се познава на прв поглед,
можеби небото знае за сите нејзини подвизи
ако никому досега не ги раскажала.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели