Ваши дела Конкурси

Кој?!

А кој кажа дека ќе биде вака?

Кој тоа таму рече да те немам?

Зарем човек може да живее без својата душа?

А кој те видел додека си одиш?

Кој ги броел чекорите на твоето неподвижно тело,

а кој кажал со мене да остане твојата вековита душа?

Уште кој се насмеал кога те видел дека се враќаш од далеку,

а кој ги бришел солзите пролеани за твоето непостоење?

Кој освен мене сега живее со две души во една?

Кој живее во стан преполн спомени, а празен со насмевки?

Кој освен мене сега сака некое минато, кој тоа таму сакаше да те гледа тебе, освен јас?!

Автор:
Деница Србиноска

Similar Posts

One thought on “Кој?!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје