Ваши дела Конкурси

Љубовта е насекаде

Секој ја бара насекаде,

но зошто повеќето тагуваат?

кога тоа е најубавото чувство

зошто секој сака да го доживее 

тоа чувство, а знаеме дека боли ?

Зарем сè уште не ја препознавте

неа љубовта, смислата на животот?

таа е насекаде,

но ние треба да ја видиме

таа е тука нè чека на

некој агол.

Се скрила во некоја уличка па 

го чека вистинакиот миг

кога треба да ти го заигра срцето

како сонцето во зима,

како првото кокиче во пролет,

како љубовта 

која чука во твоето срце.

Автор: 0080

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје