Ваши дела Конкурси

Пролет

Пролетта ни дојде,

ластовичката во гнездо си појде,

сонцето силно грее

детето песна пее.

Развигорче погали дрвја

разлиста гора,

ливада зелена со цветови бели

прекрасна е пролетта, нели?

Автор:
Никола Камењаров III-1 oдд.
ОУ ,,Блаже Конески“ -Велес
Ментор: Магдалена Камчева

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје