Ваши дела Конкурси

Го загубив сонот

Пак е ноќ,

ниедна доба

седам сама

во својата соба.

Сите спијат,

а јас го загубив сонот

и повторно во внатрешноста

го чувствувам болот.

Не ме прима постелата да спијам,

ме мачи бесоница

до уплав ме тресе и убива.

Се плашам да заспијам

да не се разбудам полудена,

па и зошто да спијам,

кога сум вљубена.

Автор:
Елена Костадинова VII одд.
ООУ „Никола Вапцаров“ – Струмица
Ментор: Даниела Пејева Митева

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје