Ваши дела Конкурси

Да се сакаме, ајде, ајде

Зарем не е добра желба,

во светот да нема делба.

Другар со другар да се сака,

сите да си подадеме рака.

Ти, ако си посилен,

пред слабиот не се прави важен,

бидејќи жално е некој да биде тажен.

Никој на светот да не знае за тага

и никој да не знае што е тоа лага.

Никој никогаш да не е бесен,

секој човек да живее живот лесен.

Сега сите на игра, ајде, ајде…,

бидејќи од злобата нема фајде!

Автор:
Ива Сретеновиќ VII одд.
ООУ „Никола Вапцаров“ – Струмица
Ментор: Даниела Пејева Митева

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје