Ваши дела Конкурси

Шумска свадба

Во шумата свадба голема,

сите животни се на колена.

Верверичката невеста била,

убава ко самовила.

Младоженецот, бел зајко

сака да бега, леле мајко!

Се уплашил кутриот тој

сите му велат, нема бегање, тука стој!

Лисицата кума била

убав костим си сошила.

На главата шешир носи,

игра со нозе боси!

Баба Меца оро води,

а на волкот гозбата му годи.

Свадба е тоа весела,

целата шума се тресела!

Автор:
Матеа Борски – 9 години

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје