Skip to content

Листа на саемски каталози на издавачките куќи на годинешниот Саем на книгата 2019

Како и секоја година така и годинава на Саемот на книгата, еден од најголемите културни настани кај нас, ќе се претстават голем број на издавачи од нашата и од земјите од нашето опкружување.

Оваа година, во центарот на вниманието ќе бидат Унгарија и унгарската култура со што на специјализираниот унгарски  штанд, посетителите ќе имаат можност лично да се сретнат со авторите Едина Сворен и Ласло Багоши, како и со македонските преведувачи на унгарската литература Паскал Гилевски и Златко Панзов.

Издавачките куќи ќе се претстават со многу нови наслови, настани, промоции, гостувања и книжевни забави кои навистина вреди да се посетат.

Една од промоциите на која ќе може од поблиску да се запознаете со унгарската современа литература е промоцијата на една магична сликовница Самовилата која гледа во темнина” од унгарскиот сценарист и писател Ласло Багоши.

Повеќе на следниов линк:

https://www.facebook.com/events/2218150438272449/

Додека пак, целата агенда и информации за сите промоции и настани на саемот може да најдете тука:

https://fashionel.mk/kultura/poglednete-ja-kompletnata-agenda-na-pretstojniot-saem-na-kniga

Ви ги претставуваме и саемските каталози, каде се разбира ќе можете да најдете многу нови наслови со примамливи цени:

Книжарница ТРИ:

http://kniga.mk/pdf/Katalog%202019.pdf?fbclid=IwAR2gn5e5bOluLJavfQ12rTeOvuw2EQFlIsWY4W-XDH5xWqFPduBVXhmq6VY

САКАМ КНИГИ:

https://issuu.com/iki001/docs/katalog_2019_final?fbclid=IwAR1Ycjg6E_DofRKvewUYHV18tmraRTgsJn_jOENzbFkYuFVv1Bo3c509cuY

ПОЛИЦА:

https://issuu.com/impacta11/docs/polica_katalog_za_saem_na_kniga_201

КУЛТУРА:

https://kultura.com.mk/?fbclid=IwAR01UIisenHsCED1fdUfYYJQLVH1EdBhrp0KS9JcuP_tfx4JrEabnfMDIHo

БАТА ПРЕС:

https://issuu.com/batapublisher/docs/bata_press_saem_na_kniga_2019?fbclid=IwAR3VCPgTbZyloKHm3g1s8Mtj01xZJT_rrp4izqaaBOOppni_1fzI43TnVmU

НАМ ПРЕС:
https://www.facebook.com/groups/1624632414415400/permalink/2247167792161856/?hc_location=ufi

МАКЕДОНИКА ЛИТЕРА:
http://www.makedonikalitera.mk/…/_Katalog%20na%20MAKEDONIKA…

БЕГЕМОТ:
http://begemot.mk/…/u…/2019/05/Begemot_Katalog_Saem_2019.pdf

АНТОЛОГ:
https://issuu.com/antolog/docs/cenovnik_2019…

АЛЕКСАНДАР АЛЕКСОВ
https://www.facebook.com/…/rpp.566661703…/2426499237368529/…

ПНВ ПУБЛИКАЦИИ:
https://www.facebook.com/pg/pnv.publishing/photos/?tab=album&album_id=2140571939330203

МАГОР:
https://www.facebook.com/download/preview/835109383548803

TEМПЛУМ:
https://issuu.com/templum.mk/docs/templum_katalog_2019…

ИЛИ ИЛИ
https://www.facebook.com/events/292001121732336/

ЛИТЕРАТУРА

https://www.facebook.com/events/364421890850921/

Напишете коментар