За кого јас пишувам?

За кого јас пишувам?
Кого јас уствари сонувам?
Не знам.
Заглавена сум во еден круг што одново и одново ме враќа на почетокот,
со ново перо и свежо мастило,
со бела хартија и ново – стара инспирација.
Секој бел ден сакам да престанам,
а секоја црна вечер копнеам да продолжам,
конечно да му се оддолжам на музата,
ама нема начин, вечна е таа,
во постела од пердуви заспива,
на Пегаз лета,
вечера амброзија таа муза единаеста и нови песни, текстови, книги од мене чека.
За кого јас пишувам?
За тебе ли?
Тебе ли те сонувам?
Ти ли ми доаѓаш низ призмата на несвесното бакнато со свеста и чувствата?
дојди ми на јаве, зошто вака,               дење без тебе пуста ми е душата.

Чувствувам дека светот конечно ќе се прероди кога поетот на јаве ќе ја прегрне музата.

close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!