Жива – Радован Павловски

Го надлетала денот
ја надлетала ноќта
птица

Опколена во летот
сама во себе слетала

Ни земјотрес ни одземање на воздухот
телото на зборот не го поместија

Отворила птицата брава
клуч зачувала
јајце и остров.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели