Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Русокоса – Софија Петковска

Ој ти моме мило драго, витка става гајтан веѓи крупни очи и усни ко јаготка зрела. Дај излези на чардакот, да ти видам бело лице, […]

Read more
Занимливости и информации Литература Македонски автори Мисли и цитати На денешен ден

Горан Стефановски: „Денес сè се купува и продава. Дури и она што луѓето мислат дека нема цена. Тоа обично е и најевтино“

Занимливости и информации Интервју со... Сликарство Современа уметност Уметност

Запознајте ја Јелица Мерџаноска, млада, надежна и екстремно талентирана уметница

Занимливости и информации Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Погледнете го телевизискиот прилог со Петре М. Андреевски од 1968-та година

Занимливости и информации Серија Уметност

Мини-серијата „Дамски гамбит“ (The Queen’s Gambit) на Нетфликс поставува нови рекорди на гледаност

Крајбрежје