Skip to content

збор

Зошто?

  • by

Велат,

зборовите ми биле неразбирливи

Мислите пак,

извртени како морнарски јазол

Колку чини прашувам,

говорот … Прочитај повеќе

Зборот

  • by

Пред зборот, постоеше чувство

По чувството, следеше зборот

Од зборот постана мислата

Мислата се преточи … Прочитај повеќе