Патеката која треба да се изоди

Дожд.
Разбранувано небо и силен ветер.
Во мојата глава поплава од мисли.
Бура од сомнежи, неверување и скептицизам.
Одлука, дали е тоа правилниот избор?
Крстопат.
Да одам право или да свртам лево?
Или можеби е подобро ако одам кон десно?
Животот изобилува со крстопати.
Патеки по кои мора да чекориш.
Сонце.
Мирно небо и спокој.
Бура од љубов, верба и надеж.
Насмев и топол збор за споделување.
Солзи и тага патници на кои им завршува патувањето.
Среќа и успех нови патувачи.
Патот кој мора да го изодиш
Поплочен со рози или трње?

Image

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели