Сам во ноќта тивка

Сам сум во ноќта тивка
го слушам гласот кој ми го шепоти твоето име.

Сам сум во ноќта тивка,
размислувам за нас.

Сама си во ноќта тивка.
го слушаш чукањето на твоето срце
кое чука за мене и го изговара моето име.

Сама си во ноќва тивка,
веројатно размислуваш за нас.

Како да ти се приближам?

Со колкава храброст треба да се наоружам
и да се појавам пред тебе и да ти се отворам?

Како да не бидам повреден?

Се плашам од твојата реакција иако
знам дека длабоко во себе
и ти ме сонуваш.

Сам сум во ноќва тивка,
а во мене тлее љубовта.

Ќе сакаш ли да бидеш мојата љубов?

И пред да ми одговриш, да знаеш дека
ми ги окупира мислите,
поприсутна си од твоето отсуство и не е клише,
туку е чиста вистина, а ти како сакаш сфати ме.

Сакаш да бидеш моја? – се праша во своите мисли
и продолжи да ја бара во соништата.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели