Skip to content

Да бев

Да бев песна, ќе ти допрев до срцето…
Да бев сонце, ќе ти го осветлев патот…
Да бев дожд, ќе ти го измиев лицето…
Да бев солза, ќе ти го милував лицето…
Да бев ѕвезда, ќе ти намигнував секоја ноќ…
Да бев книга, ќе ти бев најдобар пријател…
Да бев слика, ќе ме врамеше во твоето срце…
Да бев цвеќе, ќе уживаше во мојот мирис…
Да бев птица, ќе ти долетав на прозор…
Да бев ноќ, ќе те заспивав тивко…
Да бев ден, ќе ти бев нова шанса…
Да бев буква, ќе го напишев твоето име…
Да бев ветер, ќе ти ја мрсев косата…
Да бев виножито, ќе ти го обоев животот…
Да бев парфем, ќе мирисаше на мене…
Да бев радост, ќе ме посакуваше…
Да бев тага, ќе ме мразеше…
Да бев насмевка, ќе ме обожаваше…
Да бев сон, ќе ме сонуваше…
Да бев ТИ, ќе ме сакаше!

Напишете коментар