Огледало

Еден поглед во огледало
што гледаш во него?
Очи полни надеж,
усни сочни за бакнеж,
гледаш ли убавина?
Очи полни светови,
има ли место за мене во твојот свет?
Очи полни љубов,
на кому му припаѓаш?
Еден поглед во огледало
и ќе видиш кој си,
кој сакаш да бидеш,
ќе ме видиш мене,
некаде во далечините,
како те довикувам,
за да ги споиме световите
и во огледалото да се видиме
НИЕ.
download

 

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели