Времето лечи сѐ

Времето лекува,
но срцето не заборава
она што е врежано длабоко
може да боли горко.

Времето лекува,
но спомените остануваат
и ќе се престори во минато
сѐ што било поминато.

Времето лекува,
но душата не закрепнува
само станува посилна и јака
без оглед колку и било мака.

Времето лекува,
но зборовите се паметат
она што ќе се каже гласно
не се брише да бидеме на јасно.

b885be701a133ad1277bb252d7752c45

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели