Skip to content

Хаику поезја (1)

Барајќи светло
во црната тивка ноќ
те најдов тебе.

Те барав кога
сонцето изгреваше
и ноќ паѓаше.

Се разбуди ден
во еден голем копнеж
ронејќи солзи.

 

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

http://en.wikipedia.org/wiki/Haiku

Напишете коментар