Skip to content

Хаику поезија (4)

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

Силно светнал ден
есен во краишта мои
зграпчи го денот!

Успешен биди
борбата не ја губи
ќе победиш пак!

Насмевка стави
украс најголем е таа
смеј се секогаш!

Не се предавај
бестрашно чекори ти
биди победник!

Напишете коментар