Хаику поезија (5)

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

Се спушти ноќта
црнило ме обзеде,
повторно сама.

Мрак не ме плаши
осаменоста боли,
каде си сега?

Студена есен,
срцата се полни мраз,
пак ќе ми фалиш.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели