Хаику поезија (9)

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

Танц на ветрови,
лисја паднати,
бол во градиве.

Свет полн злоба,
градина црни ружи,
кој цвет ќе бидеш ти?

Утро без надеж,
сомнежи насекаде,
има ли среќа?

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели