Skip to content

Зошто постојам?

Не ми доаѓа сон,
мој најдобар пријател темнината
насекаде се слуша меланохилчен тон,
до кога ќе не мачи небиднината?

Насмев, топол збор и љубов
она што денес фали,
омразата се населила
во вашите срца мали.

Не сакам злоба, беда и бол
човекот се раѓа сам и гол,
кога на крај ќе заврши сам
ќе си рече: „зошто постојам?“

Why

Напишете коментар