Хаику поезија (10)

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

Мислам на лето
топлина во душава
сонце изгрева.

Мислам на зима
белина распослана
мраз во душава.

Мислам на пролет
враќање во краиштата
мирис на цвеќе.

Мислам на есен
шаренило околу
среќна природа.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели