На чекор до успехот

 

Патека која
чека да биде изодена,
ќе чекориш цврсто или
ќе се предадеш?

Цел која
чека да биде остварена,
ќе ја исполниш или
ќе се откажеш?

Одрекувања,
колку минути
напорна работа
ти вредат?

Амбиција која
чека да ја искористиш,
ќе ја насочуваш правилно
или во погрешен правец?

Одрекувања
колку непроспани ноќи
и будни утра
ти вредат?

Стремеж кој
чека да го насочиш,
ќе го употребиш правилно
или ќе го снема?

Одрекувања
колку копнежи
и неостварени желби
ти вредат?

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели