Хаику поезија (12)

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

Во тивката ноќ
маглата беше тука
тие јасни ко сон.

Во глува доба
се ѕвери на таванот
несоница пак.

Утрото јасно
го надвладеа спокој
се насмевна пак.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели