Skip to content

„Записите за Џозефина“ (24)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Мислеше тивко и длабоко
уживаше да биде сама со нејзните мисли,
ќе го кренеше погледот високо
да ја сака тој не можеше да го присили.

Мислеше тивко и длабоко
сама во ноќта темна
ѕвездите над неа се надвиснаа високо
да љуби конечно беше спремна.

Мислеше тивко и длабоко
во утрата што нова надеж носат
дека таа е вистинската
сакаше да знае.

Мислеше тивко и длабоко
во денот што се раѓаше
и кога месечината се издигнуваше
нејзе по една солца од очите и паѓаше.

Мислеше тивко и длабоко
кога сонот ја повикуваше
само еден лик пред очи и излегуваше
оној што беше причина за насмевка.

Напишете коментар