„Записите за Џозефина“ (33)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Џозефина и овој пат го сонуваше
истиот сон: јасна блескава светлина
додека поминуваше низ тунелот
се издигнуваше пред нејзините очи
и ја заслепуваше.
Секогаш се пробудуваше
кога ќе дојдеше до таа ситуација.
Длабоко во себе веруваше дека
потсвеста ѝ праќа пораки,
па откако и по трет пат
блескавата светлина ѝ се појави на сон
одлучи да истражи малку повеќе
и конечно да ја открие мистеријата.
Светлината значи дека поседувате
способност да зрачите со сјај
во вашиот и животот на другите.
„Ова не било далеку од вистината“,
си помисли и на усните ѝ се нацрта насмевка.
Насмевка која значеше среќа,
а сокриваше многу работи
кои Џозефина ги чуваше за себе,
потсетувајќи ја дека конечно
го најде тоа што ѝ требаше.
Навистина таа беше светлост,
ако не во сечиј, тогаш барем во
животот на оние кои ѝ значеа
и на кои им значеше.
Сега кога конечно ја запозна среќата,
онаа вистинската,
посака никогаш да не ја загуби.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели