Skip to content

Во потрага по среќа

Цел живот ја бараш,
за кога ќе ја најдеш
да стравуваш дека ќа ја изгубиш
о среќо, зошто си толку далечна?

Трудејќи се да ја достигнеш
забораваш да живееш,
губејќи го секој важен момент
за после да се прашаш: „каде ли згрешив?“

Ќе ти шепне од далеку
„еве сум доаѓам“,
а ти само слушаш ехо
нестрпливо очекувајќи ја.

Да не те изгубам никогаш
морам да те пронајдам
и уште потешко ќе биде да те задржам
о среќо, добредојдена си секогаш!

Цел живот ќе ти помине
младоста ќе летне како птица
сè ќе дојде и замине
само споменот ќе остане.

Напишете коментар