„Записите за Џозефина“ (56)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Сила извираше од секое делче од нејзиното тело,
појака како никогаш претходно,
поодлучна како што досега никогаш не била,
чекореше кон нова етапа во животот
со цврсти и приземјени чекори
се приближуваше кон остварување
на своите соништа,
а дел веќе ги живееше
и не сакаше никогаш да престанат.
Ведрина. Нејзино второ име.
Сила избираше, ама и силата ја одбра неа,
не можеше секој да биде силен,
односно требаше да се знае
и да се умее да се остане силен.
Преживеана бура.
Победена битка.
Извојувана победа.
Остварена цел.
Ноќта ја одгатнува мистеријата.
Со себе носи милион прашања
кои чекаат да бидат одговорени.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели