Skip to content

„Записите за Џозефина“ (60)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Никогаш не сакаше
светот да се врти околу неа.
Не патеше за внимание,
затоа што доволно го добиваше
од оние кои ѝ значеа.
Никогаш не сакаше
да биде најгласната,
ниту сакаше да биде најтивката.
Ниедна не беше слична на неа,
беше премногу необична
и тоа ја правеше уште попривлечна.
Срцето ѝ беше полно,
што од радост, што од љубов.
Имаше уште простор во него,
полно со топлина како универзумот со ѕвезди.
Џозефина беше најсветлата ѕвезда во неговите очи
и цел свет му беше скриен во нејзините прегратки.
Џозефина можеше да направи да плачеш од среќа,
но и да се смееш кога си тажен.
Џозефина знаеше дека за неа само небото е граница,
а сакаше да освојува нови висини заедно со него.

Напишете коментар