Skip to content

„Јас не сум ангел“, изјавив, „И нема да бидам додека не умрам: Ќе бидам тоа што сум. Господине Рочестер, вие не смеете ниту да очекувате ниту да тврдите дека сум нешто совршено – затоа што нема да го добиете тоа од мене, ниту пак јас ќе го добијам тоа од вас, а тоа воопшто не го ни очекувам.“
Шарлот Бронте

Останатите нејзини цитати можете да ги прочитате тукаЦитати за животот и љубовта од незаменливата Шарлот Бронте

Напишете коментар