Skip to content

Ловец на змејови – Халед Хосеини

„Ловец на змејови“ е книгата што ја избравме за месецов.

 

„Чудесен роман…приказна за пријателството на две момчиња во Авганистан и вонредна сторија за една далечна култура. Роман во најдобра смисла на зборот, роман што просто те освојува“ – San Francisco Chronicle

DSC_0779

„Моќна книга… без лажни украси, без претенциозни напрегања – само жестока, силна проза… интимна историја за семејството, за пријателството, предавството и спасот. Приказна на која не ѝ е потребен атлас и речник за да нè освои и просветли. Некои делови од приказната се сурови и тешки, а сепак ова е книга што освојува со љубов“, пишуваат од The Washington Post Book World

DSC_0780

 

После овие критики останува уште да ја ставиме како препорака за читање за сите оние што не ја прочитале.

DSC_0781

Напишете коментар