Во светот на книгите Препораки за читање

Нова книга – „Активно живеење“ на Д-р Благица Ризоска Ваниќ

Д-р Благица Ризоска Ваниќ, професорка по клиничка практика на Универзитетот Американ Колеџ Скопје и Биљана Копрова, специјалист по медицинска психологија, се авторки на книгата „Активно живеење“ 

Овој практичен прирачник, прв од ваков вид, претставува водич за примена на Гешталт теоријата и методологијата во работата за подобрување на менталното здравје на луѓето од трета доба. Авторките, кои се Гешталт тренери, терапевти и супервизори, даваат прегледни информации за луѓето во трета доба во Македонија, за нивните потреби и за предизвиците со кои се соочуваат. Прирачникот нуди конкретни алатки и методологија за вклучување на луѓето од трета доба во процесот на личен раст и развој. Книгата може да се симне овде.

slika-korica-773x540-773x540

Извор

Similar Posts

2 thoughts on “Нова книга – „Активно живеење“ на Д-р Благица Ризоска Ваниќ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје