Skip to content

Конкурс за најдобар краток расказ

Конкурс

Крајбрежје на ДВА спротивни света објавува КОНКУРС за најдобар расказ за 2018 година што ќе биде прогласен во 2019. Што треба да направите за да учествувате? 

  • Право на учество имаат сите кои пишуваат и од сите генерации. Важно е само текстот да е на македонски јазик, да нема повеќе од 7000 карактери, да има име и презиме на испраќачот или шифра доколку сакате да е анонимен и испратен на следниов меил: [email protected]
  • Расказот е на слободна тема и истиот ќе биде објавен на нашиот блог најкасно еден ден после неговото испраќање. Ќе имате можност да го споделувате на социјалните мрежи.
  • Од сите пристигнати ќе одбереме еден кој ќе биде најдобар според следниов критериум: тој што ќе има најмногу допаѓања на објавата споделена на официјалната страна од блогот и ќе биде најсподелуван ќе има најголема шанса да биде избран, а исто така и коментарите под официјалната објава означена со хаштаг # ќе се земаат во предвид, но конечниот избор ќе биде на „жирито“ (составен од сите членови од тимот) кој ќе има задача да го одбере и прогласи најдобриот.
  • Најдобриот расказ ќе добие симболична награда која ќе ја соопштиме на крајниот ден од испраќањето на расказите.
  • Крајниот рок за испраќање на вашите раскази е 3.1.2019г. Во Јануари ќе се случи крајниот избор и прогласување на победникот.

Доколку имате некои прашања слободно прашајте во коментар или на нашиот меил за контакт. Ви посакуваме креативни моменти и ги очекуваме вашите раскази!

Напишете коментар