Два света

Се викаме крајбрежје

на два спротивни света

и веќе постоиме шест лета,

нам пишаниот збор не нѝ смета

ако не нè читате би било баш штета.

Нашите мисли се чисти

и сите луѓе нѝ се исти,

боиме денови во шарена боја

дали ќе нè поддржиш е одлука твоја.

Различни содржини нудиме

за емоции да разбудиме,

буквите од сè срце ги љубиме

сè што е вредно го фалиме.

Споете го вашиот свет

заедно со нас,

нека се чуе вашиот глас

ве повикуваме во овој час.

Н.Н

 
close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?