Ваши дела Конкурси

Порака на љубовта

Во секое руво облечи ја,

таа ќе заблеска.

Од очи, солзи ќе избрише

срце таговно ќе намири,

без зборови, со поглед

ќе раскаже,

утеха на болни ќе даде,

војни ќе затвори

за надеж и верба,

широки порти, ќе отвори.

Таа, единствена и моќна

со име бесмртно, вековно,

отсекогаш била,

љубовната сила,

во човечки гради

за навек,

топло гнездо, свила.

Автор:
Соња Гаврилова

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје