Ваши дела Конкурси

Богатство

За да напишеш збор,  дете мило,

Треба да направиш избор

На мисла што во тебе си ја скрило.

Едноставно е, ете

Да создадеш песна,  мило дете,

Мислата да ја искажеш со зборови лесни

И да ја напишеш со  стихови интересни.

Затоа дете драго

Нижи си стихови  тивко, благо,

И секоја напишана творба  во твоето детство

Да остави за  нас  трајно богатство.

Автор:
Светлана Бобевска

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје