Ваши дела Конкурси

Љубов

Љубовта е магична моќ

магично стапче, магичен збор.

Љубовта е моќен глас во тишината,

таа е како сонце јасно,

која без зборови, зборува гласно.

Љубовта е како среќа,

како птица со раширени крилја,

како пролетен цвет кој убавини шири,

насекаде низ целиот свет.

Љубовта ја има насекаде.

Кога љубам значи мислам на некој кој ми е драг,

на мама, тато, на помалиот брат,

на другарот кој вреди злато,

на татковината, природата и убавината.

Љубовта треба несебично да се дарува,

таа ни дава сила, голема надеж и бесцента среќа.

Затоа љубовта не смее да згасне во никој од нас,

треба да ја има насекаде околу вас.

Автор:
Марко Стојановски v 5одд
ООУ„Блаже Конески“ Велес
Ментор:Светлана Бобевска

Similar Posts

One thought on “Љубов

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје