Другарство

Другарство е птица што бескрајно лета,

со него  животот  ми цвета.

Другарството мое никогаш не се гасни

 заедно да трчаме  низ прекрасни басни.

Моето другарство  значи

Големо сонце над мене што зрачи.

По цел ден учиме а за викенди

Со музика си  бучиме.

Со него по цел ден на улица се дружиме

А во паркот со велосипеди кружиме,

По цел ден тоа не смее

Детската соба од игра и смеа грее.

Автор:
Огнен Најдовски  Ⅴ-5 одд
Ментор: Светлана Бобевска
ООУ„Блаже Конески“ Велес

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?