Ваши дела Конкурси

Кога си мал

Кога си мал, треба да имаш идеал,

Да бидеш како сноп, и да станеш филантроп.

Развивај го филантропството уште како мал,

За некогаш да станеш крал.

И понекогаш наместо самиот да јадеш,

Портокалот на другарчето да му го дадеш.

Размислувај за бизнис уште кога си мал,

И биди како Пепелашка на бал.

Никогаш не биди глупав ‘ко гроб,

И ќе станеш вистински филантроп.

Автор:
Шифра: Господинот Боро

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје