За мојата мајка

Една искра надеж во душава моја

ко крадец ја плени љубовта твоја.

Како ѕвезда што вечно блеска

како поточна пролетна песна.

Во песни и стихови

твојата убавина секој ја опејува,

Со две езера твоите очи сини ги споредува.

Со твоите чекори, исправени, смели,

секогаш по правиот пат одиш.

Да, ти си најубав цвет во моите очи.

Да, ти си како птица во полет.

Ти си мојата пролет.

Автор:
The freelancer V.M.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?